over ons

Mijn motto: Alpaca’s voor iedereen!

Per 2020 ben ik als zelfstandige werkzaam in mijn alpacafokkerij Alpaca Reckheim (fokkerij reeds gestart in 2013), gelegen in het mooie Rekem, met als activiteiten het fokken van alpaca’s, het verlenen van dekservice in Limburg met een aantal mooie en goede dekhengsten, het jaarlijks scheren van alpaca’s, het geven van workshop’s aan beginnende alpacahouders en de verkoop van producten van eigen alpacawol.
Sinds 2022 ben ik erkend therapiedierbegeleider met 3 gecertificeerde alpaca’s, welke aan huis/ bedrijf komen (ook voor de fun factor!) of binnen diverse zorgcentra.

Met deze speciale therapie-alpaca’s zijn er inmiddels diverse (fun) activiteiten te boeken vanaf de nieuwe lokatie naast Taverne de Krieckaert in Gellik- Lanaken.

Historie:

In 2011 konden wij een weilandje aankopen aanpalend aan ons huis in Lanaken, Belgisch Limburg, vlakbij het Nederlandse Maastricht.
De zoektocht begon met wat we er uiteindelijk mee zouden gaan doen: het houden van een paard? Ezel? Ganzen? Geitjes? Van alles passeerde de revue, maar elk dier bleek ook weer bepaalde nadelen te hebben, totdat wij per toeval uitkwamen op De Alpaca. Alpaca’s maken het weiland niet kapot, zijn rustig, stinken niet en zijn natuurlijk erg mooie en ” mysterieuze” dieren om te zien. In 2013 kwamen onze eerste dieren en in dat jaar werd ook het eerste veulentje geboren. Vanaf toen was het alpaca-virus niet meer weg te krijgen en besloten wij te gaan fokken.
Er kwamen weilandjes bij zodat wij nu merries en hengsten apart kunnen houden, en de veulens ten tijde van het afspenen.
De alpaca kudde is ontstaan vanuit onze uit de hand gelopen hobby; we houden de kudde bewust niet te groot en wij verkopen jaarlijks maar enkele dieren exclusief!

Echter, vindt u bij ons niet wat u zoekt, dan bemiddelen wij ook voor collegafokkers en liefhebbers. Voor iedere alpaca is er wel een juiste plek en eigenaar te vinden.

Tevens zijn er inmiddels 3 ruintjes opgeleid tot therapiedier; zij worden jaarlijks gecertificeerd middels een gedragstest  en gaan op verplaatsing naar diverse zorginstellingen, scholen, hospice’s, bedrijven en particulieren.

Sinds 2013 zijn wij lid van Alpaca Association Benelux en nemen wij met enige regelmaat deel aan fleece- en haltershows.