Hoe gaat het scheren?

Hoe gaat dit in zijn werk?
Jaarlijks scheren wij alpaca’s bij andere alpaca liefhebbers. We vinden het erg fijn wanneer mensen goed voorbereid zijn op de komst van de scheerder. Hier leest u wat u kunt doen:
Zorg ervoor dat de dieren droog zijn en opgehokt op stal of een klein weidedeel,
Zorg voor een stroompunt (220v) in de buurt evt. met verlengsnoer.
Zorg voor grote zakken tbv de wol en een bezem/ trekker.
Wij maken gebruik van een scheertuig en scheerzeil. Uw alpaca wordt met beleid door ons op het zeil gelegd en aan de voor- en achterpoten gefixeerd zodat hij zichzelf en ons geen pijn kan doen. Wij scheren de vacht, knippen de nagels en slijpen de tanden bij een evt. onderbeet. Wij scheren ook showvachten.

Voor 2 jaarsvachten betaalt u dubbel tarief ( we kunnen niet genoeg benadrukken dat alpaca’s JAARLIJKS geschoren dienen te worden).

Met ingang van scheerseizoen 2019 worden lama’s of hybrides door een andere, speciale lamascheerder geschoren. Wij kunnen u doorverwijzen.

Wij bieden daarnaast de mogelijkheid een dekbed te laten maken van de wol van uw eigen dieren! In de voorjaarsmail wordt de prijslijst en info daarover verstrekt.

Hieronder de ervaringen met het dekbed door Dagmar uit Mol:

“ Het is echt zalig onder mijn alpaca-dekbed te liggen. Een donsdeken moet ik nooit meer hebben! (Helaas is het nu moelijker om ‘s morgens uit mijn bed te kruipen.)
Graag zal ik dit jaar ook een dekbed laten maken voor een vriendin. Alvast bedankt, Groetjes van Dagmar.”